Moa Katarina Nilsson

Morgonens bästa frallor
Ingredienser:
5dl vetemjöl (eventuellt 6dl)
5dl rågmjöl 
1.5msk olivolja 
1msk honung 
5dl kallt vatten
2tsk salt
1/5 paket jäst

Gör såhär:
Rör ut jästen i det kalla vattnet tills det är upplöst. Tillsätt honung och olivolja. I en annan bunke blanda mjöl och salt. Rör ihop de båda blandningarna. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl vid behov. Låt jäsa i kylen över natten. 
På morgonen efter ta fram degen och skär ut bitar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15-20min på 225 grader.
Njut av dem nybakta med smör och ost eller annat pålägg. 

De blir supergoda! Kan även byta ut den färska jästen till torrjäst vilket är väldigt bra här i Storbritannien där vanliga butiker inte har färsk jäst. Då tar man ungefär mängden färsk jäst delat på två så får man mängden torrjäst. Så i detta fall 1/5 paket jäst=25g delat på två = 12.5g. Voilà! Smakar även alldeles utmärkt med lite te och tända ljus.

(null)



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress