Moa Katarina Nilsson

När man unnar sig själv en riktig lyxfrukost

Imorse kände jag att jag behövde muntras upp och unna mig något. Detta något fick bli en frukost. Så bakade scones, skar upp en grape och det blev till och med lite bubbel. Självklart stod även en kopp te på bordet. Till frukosten lyssnade jag även på Alex & Sigges podcast som jag upptäckte på tåget hem från Göteborg. Positivt överraskad och helt fast nu.

När man känner uppgivenhet och frustation

Igår var ingen rolig dag. Alltid. ALLTID ska det strula med CSN. Jag ansökte i år om studiemedel 10 juni men håller fortfarande på att skicka in mer och mer uppgifter trots att jag redan studerat ett år på min skola... Och nu börjar jag på måndag och behöver betala busskort, skolan, hyra och nya delar till uniformen. Jag tycker det är jobbigt att hålla på så här. Ibland känns det som att man behöver kämpa för allt, och jag vet att jämfört med många andra i världen så har jag det väldigt bra men det känns jobbigt att det alltid är något som strular som man måste fixa med. Det tar så mycket energi. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.
Gårdagens medicin blev några koppar te och ett träningspass. Känns bättre idag, inte lika orolig för det finns inte så mycket jag kan göra åt det mer än försöka skaffa fram den informationen de kräver denna gång men har en svart klump magen hela tiden som varslar om problemet. Ibland önskar jag att man kunde stänga av oro.

När man bjuder på trerätters

Igår, fredag kväll, bestämde jag mig för att bjuda föräldrarna på middag. Lagade något av de bästa jag vet så menyn såg ut såhär:
Förrätt: avocadohalvor med créme fraiche och röd rom (dekorerat med små pärltomater och olivolja)
Huvudrätt: Fläskfilé och kalventrecote med potatis & morötter i ugn (kryddat med vitlök, salt och peppar) + tomat och mozzarella
Efterrätt: Mörk chokladmousse med kaffe och punsch (toppat med hallon)

Väldigt nöjd med förrätt och huvudrätt men tyckte själv inte efterrätten blev så perfekt. Fast föräldrarna älskade den så kanske är mig det är fel på... Drack prosecco som fördrink och hann även med ett dopp i poolen, 28 grader varmt (!), och det blev rödvin till maten.