Moa Katarina Nilsson

Äntligen på bättringsvägen

Mitt hopp började ta slut igår och ville mest gråta. Det enda som hindrade mig var att det gjorde attans ont att gråta så var tvungen att låta bli. Men imorse när jag vaknade började jag äntligen känna mig bättre. Kan fortfarande inte prata och spenderar mest tiden med att vila i sängen men smärtan i halsen börjar gå ner så det är ett stort PLUS! För att fira detta lilla framsteg så blev det ett litet glas bubbel (ej alkohol, medicinen prioriteras just nu) samt att prova Lush face and body mask Cup O' Coffee. Tyckte inte den luktade så gott i butiken men när jag kom hem doftade den himmelskt! Den andra face and body masken som jag provat är mask of magnaminty som är heeeeelt otrolig så hoppas denna ska vara lika bra såklart. Även sett flera olika filmer idag så både Doctor Strange, Trolls och Storks och har hunnits med. Rätt hyfsade allihop. Så gullig design i Trolls! Nu blir det snart en varm dusch och sedan förhoppningsvis ska det gå att sova utan större problem så får vi se om det går att bege sig till skolan imorgon. 


Sista dagarna

Blir mycket tillbakablickar nu för att jag varit så dålig på att blogga men här kommer en inblick i de sista dagarna hemma innan jag åkte tillbaka till Skottland. 

Det var ju snö hemma och jag var så lycklig. Tog fina promenader och halkade omkring i mina dr martens (med fodring i form av raggsockor), tur man har små fötter) som är det närmaste vinterskor jag kommer. Sedan åkte jag tillbaka till Stockholm för att sova en natt innan planet gick tillbaka tidigt på morgonen. Men hann med pizza och vin på Vapiano i Gamla Stan med bästa Alexandra först. Blev till och med en drink där och den var förvånansvärt god så den kan jag absolut tipsa om. Heter Rhubarb Lemonade och är gjord på Bombay Sapphire och St Germain (fläderlikör) med rabarber och citrus. En drink helt i min smak. 

När man frågar pappa om råd

Jag har blivit sjuk. Ni vet sådär supersjuk som man kan bli en vecka på vintern. Feber, huvudvärk, yrsel, trötthet, halsont, tappar rösten, gråter ofta och tycker synd om sig själv. Igår när jag tvingade mig själv ut för att försöka ta mig till affären för att köpa medicin (och glass...) var jag tvungen att stanna bakom ett hörn och gråta lite för jag var så trött och utmattad. Kul. Avskyr verkligen att vara sjuk. Speciellt när man har så ont i kroppen att man inte kan slappna av vilket därmed förhindrar sömn. Och att tappa rösten försvårar små detaljer som at ringa in till skolan och säga att man är sjuk, samt att fråga butiken ifall man glömde sitt bankkort där igår kväll (svaret var ja, så otroligt skönt att slippa spärra och beställa nytt...) 

Pratade (läs: skrev) med pappa idag för jag behövde råd och att någon tyckte lite synd om mig. Hans ovh mammas råd vad först och främst te med citron, ingefära och honung men det sa jag att jag provat hela dagen så då sa han att det aldrig är fel att prova lite cognac eller whisky. Jag är så desperat att jag mer än gärna provar vad som helst. Vips så sitter man i sängen och dricker whiskey med lite citron och honung i. Som det kan bli. Det är en annan jobbig grej förresten, kan inte riktigt ligga ner för det förvärrar smärtan, så halvsitter när jag försöker sova/sover. Som sagt: har superkul. Sådär, nu har jag klagat klart. 
Om någon har en mirakelkur: snälla hör av er!