1h 15m

1 timma och 15 minuter till 2014!
Och jag vill sova! Är riktigt trött i huvudet. Mitt nyår firas i Örebro med en familj som är vän med min familj :) Tyvärr jobbar min kompis så är lite ensam men, men... Sitter och skriver lite på min 2014 bucket list, tycker en bucket list är roligare än nyårslöften. Har som nyårslöfte att försöka uppleva min bucket list istället. 
Här är min nyårsdejt! Vi har både pussats och myst. Kärlek på riktigt. Är inte ens allergisk mot honom, och om det inte är kärlek så vet jag inte vad? <3

Bokhörna

Har en liten idé som jag sitter och funderar på. Är ju en riktig bokmal som fullkomligt slukar böcker så fort jag får chansen. Efter Kap Verde kom jag hem med åtta nya böcker i bagaget som jag ska/håller på att läsa. De hade nämligen ett "book corner" där man kunde låna eller få böcker som någon annan lämnat efter sig. Vet att det finns "book exchange"-forum och likande men jag tycker det är lite dumt att man måste ge bort något för att få. Jag skulle tycka att det vore bättre ifall man kunde ge bort böcker endast ifall man själv vill och kan och kunna få en nu bok även om man inte gör det. Skulle därför vilja sätta igång med en egen "bokhörna" där man ska kunna lämna böcker man är klar med och kolla efter en ny att läsa. Nu för tiden känns det som att läsning är bortprioriteras och jag tycker det borde bevaras. Om man läser en "begagnad" bok så är det även miljövänligt och ger man sedan bord den till ytterligare en ny person så hjälper man till att sprida läsglädje :) Något som jag absolut inte tycker är okej är att slänga böcker! 


Hurtig och klumpig

Blev överväldigad av lusten att ge mig ut och jogga för några kvällar sedan helt plötsligt runt halv nio!
Så gav mig ut i mörkret med reflexväst och pannlampa. Och det går jättebra! Andningen går bra, mina vader blir inte stumma och kroppen känns frisk. När jag sprungit strax över 1 km bort så vänder jag och ska springa tillbaka. Hinner bara några hundra meter innan jag möter en bil som har helljuset på. Eftersom han kör så långt ut på vägen så går jag ut lite (tycker dock att han borde ha sett mig och kunnat köra in mot mitten av vägen då det inte var någon annan trafik alls... hade faktiskt både pannlampa och reflexväst). Ser inte att skillnaden mellan den asfalterade vägen och gruskanten är ganska hög eftersom jag är bländad av helljuset ifrån bilen så trampar mitt på och ramlar. Vrickar foten. Låg där mitt i mörkret på en väg utan gatulyse och är arg över att ha skadat mig och rädd för att ha skadat mig så pass att jag inte lan ta mig hem. Har sån tur med mig mobilen men har inga pengar... Visste att ingen där hemma kunde hämta mig ändå eftersom alla med körkort druckit glögg, vin, snaps eller öl så försöker mig på att gå hem - eller ja, försökte först fortsätta springa men det var väldigt korkat : gick inte alls! Svor och pratade för mig själv på vägen hem men hade inte så jätteont i foten (adrenalin?) så gick den dryga kilometern hem. Lindade foten hemma och smörde på någon salva som skulle vara bra. Dagen efter är foten jättesvullen och gör ohyggligt ont. Kul att när joggningen för en gångs skull går bra så skadar jag mig ...
Sitter nu hemma och har träningsabstinens. Foten är dock mycket bättre nu efter tre dagar men ska nog inte springa på den riktigt än... Eller?

Liknande inlägg