Moa Katarina Nilsson

Ingen Valborg i år heller

Idag är det ju Valborg! Men precis som förra året och även nästa år så är jag ju fast här i Skottland utan något valborgsfirande, vilket känns lite trist. Är inte ens ledig imorgon trots att alla andra i hela världen tycks vara det.. 

Något mer positivt var att jag hade en plåtning idag med en överraskande duktig fotograf så är riktgt nyfiken (igen, jag vet) på att se resultatet som kommer inom några veckor. Vi åkte till Lauriston Castle här i Edinburgh som var en jättefin byggnad med stor vacker trädgård som låg nära havet. Tanken var att skapa en fashion editorial, vilket jag aldrig har gjort förut så det var kul att prova något nytt. Dock bestämde sig lamporna som fotografen hade med sig för att sluta fungera halvvägs genom plåtningen men sån tur är så var det naturliga ljuset bra så vi kunde fortsätta. Har säkert nämnt det förut med det är ofta teknik slutar fungera i närheten av mig - den avskyr mig helt enkelt. 

Glad Valborg allesammans! 

Nyhet om i sommar
Sommaren börjar bokas upp sakta men säkert. I sommar hamnar jag återigen på Parken Zoo Eskilstuna och ska vara arbetsledarassistent för aktör - men håll i er, här kommer en nyhet: jag kommer inte bara vara arbetsledarassistent utan halvvägs in på högsäsongen blir jag arbetsledare. Vår excellenta arbetsledare har fått ett nytt jobb och behöver tid till det så därför får jag hoppa in. Känns nervöst men superkul. Dessutom har jag en drömbuss för STS Alpresor som väntar i augusti - känns riktigt bra att veta att man kommer återvända till alperna inom kort.
 
Lite nuffror: Idag är det 19 dagar kvar till nästa lov då jag flyger direkt till Göteborg föratt spendera en helg där. Det är 47 dagar till sommarlovet. Och 419 dagar till examen...
Dessutom har jag redan en lång och fin lista över vad jag vill hitta på i sommar, den är självklart ett work-in-progress men än så länge ser den ut såhär:
 
Vad vill jag göra i sommar?
 
- strosa omkring i en somrig klänning och nya solglasögonen
- dricka bubbel på uteserveringar
- äta frukost i solen på en balkong
- göra dagsutflykter till fina städer i sverige
- sitta och beundra sälarna på kolmården
- åka på en liten roadtrip med vänner
- vandra igenom sommarnatten lycklig och lite salongsberusad
- gosa med taxvalpar
- fika järnet i uppsala
- åka båt och känna vinden i håret
- gråta av höjdskräck och sedan känna adrenalinet från karusellerna på liseberg
- sola på en segelbåt
- hitta på fotoprojekt 
- ha en liten örtträdgård i mitt fönster
- upptäcka frukost och brunch ute på nya ställen
- lära mig rida 
- sommarhångla
- läsa böcker och drömma mig bort i olika världar
- vara bättre på att fota med systemkameran
- styra upp aws för kollegorna på jobbet
- leka och dokumentera med gopron
- lära känna nya människor
- jobba järnet på både parken zoo och för alpresor
- hitta och köpa ett par fina sandaler
- prova nya tesorter
- dricka mägnder av smaksatt vatten
- bjuda på middagar 
- bli bättre på att blanda drinkar
- ha ett poolparty
- filma dans i fina miljöer
- nattbada
- åka på weekend till köpenhamn
- ha pyjamasparty
- äta lyxfrukost i sängen
- sova med öppet fönster
- upptäcka nya ställen i egna staden
- äta massor av jordgubbar
- dansa i regnet 
 
Återstår att se hur mycket man kan tänkas hinna med!
 
Har jag missat något som man borde göra på sommaren? Bara att tipsa i kommentarsfältet!
 
Recension: The Addams Family

The Addams Family är en musikal av Andrew Lippa som var roligare än väntat och fylld med fyndiga skämt och otroligt bra musik. Jag är inte mycket för betygssystem i form av ett visst antal stjärnor eller en siffra på en skala, så därför blir det en recension i textform så får man forma sig en uppfattning utifrån det. Musikalen handlar om familjen Addams som bor i ett kråkslott mitt i Central Park i New York. Men det finns ett hot mot familjen: Wednesday Addams har nämligen vuxit upp och blivit kär i en kille från Ohio i ljusblå jeans och collegejacka. Handlingen tar oss igenom det komiska och laddade första mötet mellan Wednesdays och Lucas familjer. 

Musiken har spelats flitigt på min Spotify sedan albumet släpptes och det är en av mina stora drömmar att kunna leverera Wednesdays solo "Pulled" på ett värdigt sätt. Någon som verkligen gjorde detta nummer rättvisa är Carrie Hope-Fletcher som sätter varenda not genom showen och ger karaktären lagom mycket galenskap. Den stora stjärnan i showen var dock Cameron Blakely som briljerar som Gomez Addams och konstant använder hela kroppen för att gestalta den passionerade spanskinfluerande mannen som står för flest skratt i showen. För mig bar han upp hela föreställning och imponerade stort med sin närvaro och komiska timing. Något som var extra roligt är att skådespelaren som spelade Pugsley är storebror till en tjej på min skola och porträtterade honom som den irriterande lillebrodern med en förkärlek till tortyr. Någon annan som lockar till många skratt i showen är karaktären Lurch som utan att tala ett enda ord charmar publiken totalt. Måste ses för att uppskattas! Som vanligt blir jag helt förälskad i Wednesdays stora kärlek Lucas som spelas av Oliver Ormson, väldigt uppskattad casting där ehe.. 

En överraskning som uppskattades enormt var att Fester bryter "fjärde väggen" och pratar med publiken på ett relevant sätt. Han skojar vid ett tillfälle om Trump vilket erbjuder publiken att relatera till handlingen på ett personligt plan vilket är ett genialt drag. 

Trots roliga skämt visar musikalen upp teman som jag anser borde att fler borde applicera i sitt liv - och det säger jag inte bara som den teaternörd jag är. Gomez och Morticia visar upp en kärlek som är lika stark som någonsin, trots mindre problem, som påminner att man aldrig borde tappa den passion man känner för sitt livs stora kärlek. Morticia själv karaktiserar känslor som en mamma kan relatera till och påminna döttrar om hur ens egen mamma kan känna. Och i centrum ligger såklart den melakoli som finns i att se sina barn växa upp och börja sitt eget liv. Men musikalen lyckas visa upp alla dessa känslor på ett lagom komiskt och laddat sätt men visar även att de är en så stark familj att de alltid kommer hålla ihop medan Lucas familj visar att det aldrig är försent att ändra sina sätt, vilket lämnar publiken med en känsla av hoppfullhet.

Kan varmt rekommendera att se musikalen om man vill ha humor, bra musik och något lite annorlunda från det man kanske är van vid.