Moa Katarina Nilsson

10 anledningar till varför hösten är den bästa årstiden
1. Äta clementiner - finns det någon tid på året som de smakar godare än på hösten?
2. Baka - Kanelbullar (kanelbullens dag 4 oktober), äppelpaj, Herman-kaka (perfekt kaka som är som en teaser inför julen och som är en surdegskaka som man kan dela med sig av så ens vänner också får en egen deg att ta hand om och baka), chokladsnittar, bröd, ja vad som helst egentligen! (Tips på bakblogg bakamedfrida.blogg.se - toppenfina bilder och riktigt bra recept som är klassiska men ofta med en liten twist!)
3. Halloween - Ja, vad kan jag säga? Jag älskar att klä ut mig! Katt, clown, docka, ballerina, you name it!
4. Varm dryck - te (tips: gå in på en teshop och be att få köpa expeditens favoritte så får du prova på lite olika teer), kaffe, varm saft/cider, hemmagjord varm choklad med grädde
5. Tända Ljus - ett ord: MYSKÄNSLA
6. Filmkvällar - Jag gillar filmkvällar med teman - exempelvis Halloween-kväll, brittisk afton, disneykväll eller harry potter-maraton och att man kanske har middag eller snacks till som matchar temat! 
7. Vädret - mycket vind och regn (älskar båda men helst inte tillsammans) och det börjar bli mörkare utomhus vilket alltid är lite spännande.
8. Julförberedelser - jag tycker det är så mysigt att börja se juldekorationer komma upp, exempelvis julelys som lyser upp mörka höstkvällar och kunna börja lyssna på julmusik (alltid lite för tidigt...)
9. Raggsockor - ett ord: (se Tända Ljus)
10. Mys - det absolut bästa med hösten! Kylan ger en utmärkt ursäkt att kramas mer, tända brasor, ha sällskap, klä sig gosigt, dricka varmt och mörkret ger en utmärkt ursäkt till att tända ljus mer, ha fler myskvällar och krypa ner i soffan med en varm dryck och tända ljus medan man läser en bra bok.
Bonusbild: vem kan motstå Snobben? 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress