Moa Katarina Nilsson

Londons bästa
Efter tre månader i denna helhärliga stad som ligger så varmt om hjärtat så tänkte jag som avslut tipsa om de ställen som efter denna sommar blivit mina favoriter. Så när detta publiceras sitter jag på flygplanet på väg till Sverige. A bientot, Londres.
 
Böcker:
 
Stanfords: 
Denna underbara bokaffär i Covent Garden som är sorterad efter länder där du hittar noveller, fakta, kartor, bilder, resehandböcker, biografier och så mycket annat relaterat till resor.
12-14 Long Acre, 
Covent Garden, 
London, WC2E 9LP. 
 
Te:
 
Twinings:
Twinings teshop som erbjuder allt ifrån lösbladste, påsar, tekannor, kaffe och diverse annat. Twinings tepåsar smakar otroligt mycket och gott så ta en sväng förbi shopen och köp med en låda hem för att prova. 
216 Strand,
London WC2R 1AP
 
T2: 
Bästa teshopen, om man frågar mig. Finns så otroligt stort utbud och mina favoriter är Fruit Infusions som i princip bara är fruktbitar som man gör varm dryck eller iste på och blir suveränt gott. Erbjuds även flera smakprov varje dag så har man vägarna förbi så är det otroligt värt att ta en sväng och bara provsmaka något (eller allt). Personalen som jag träffat på är även välldigt kunniga och trevliga att ha och göra med. 
292 Regent St
London W1B 3AP
 
 
Dricka:
 
The Madison:
Fantastisk rooftop bar ovanpå en shoppinggalleria precis intill St Paul's Cathedral. Dock väldigt populärt, så kan vara värt att vara där rätt tidigt eller boka bord.  
St Paul’s, 1 New Change,
London EC4M 9AD
 
Beach Blanket Babylon:
Mysigt ställe i Notting Hill som är inrett i 1700-1800-tals stil och är perfekt för ett glas vin (eller fler) med vännerna. 
45 Ledbury Rd,
London W11 2AA
 
Pitcher & Piano
Det kanske känns helknasigt att åka ut till zon 4 för en drink, men mysiga Pitcher & Piano kan absolut rekommenderas för en drink eller en god lunch och ligger precis intill Themsen och har en fin uteservering som passar perfekt på varma dagar.
11 Bridge St, Richmond,
Surrey TW9 1TQ
 
Äta:
 
Le Pain Quotidien:
Gillar du frukost eller brunch och vill kunna äta det när som helst på dagen? Besök Le Pain Quotidien som finns på ett flertal ställen i London (bland annat på Marylebone High Street, Notting Hill och South Bank) för deras meny erbjuder muffins, granola, croissants, ägg och en massa annat hela dagen, även veckodagar. Mina favoriter att beställa är muffins, bär och masala chai te.
The Piazza, Covent Garden,
London WC2E 8RF
 
Jackson + Rye:
Även en toppenställe för brunch. Besökte det för första gången när jag hade min bästa vän på besök och vi åt så otroligt mycket. Men det var väldigt gott. Att prova pannkakorna är ett hett tips och även brödkorgen som är större än man tror och nyvakt och varmt och härligt. Finns även som luncherbjudande ett glas vin med en faktiskt fantastiskt god köttbit med vitlökssmör och pommes till. 
56 Wardour St, Soho,
London W1D 4JF
 
 
Wahaca:
Om man känner för mexikansk mat så är Wahaca ett ställe att prova. Rätterna är rätt små, men om man inte är så stor i maten som jag så räcker en rätt. Dock så är det rätt roligt att prova sig runt lite.
66 Chandos Place
Covent Garden
London WC2N 4HG
 
Granger & Co:
Ett mysigt, väldigt populärt brunchställe i Notting Hill som är kända för sina pannkakor, dock så åt jag Toasted brioche with raspberry jam, labneh and pistachios och det blev min nya favorit. 
175 Westbourne Grove,
London W11 2SB
 
BB Bakery:
Fint och härligt bakery i Covent Garden som erbjuder Afternoon Tea om man är intresserad av det, annars finns en mängd bakelser att välja på eller lunch i form av exempelvis goda Croque Madames eller Monsieurs. Och självklart finns det te. BB Bakery erbjuder även Afternoon Tea på en Thames River Cruise eller Double Decker Bus så letar man efter lite sightseeing eller te med en twist så prova detta!
 6-7 Chandos Pl,
Covent Garden,
London WC2N 4HU
 
Caffe Pierre:
Perfekt för frukost. Väldigt franskt och härligt. Goda baguetter och väldigt gott kaffe! Inte så värst farligt mycket människor trots att det ligger väldigt centralt.
73, Piccadilly,
London W1J 88S
 
Annat:
 
Sugarsin:
Svensk godisbutik i Covent Garden som har en gullig design och gott godis i fina glasburkar. Finns även lösgodis som självklart kostar lite extra.
70 Long Acre,
London WC2E 9JS
 
Laduree:
Om man känner sig lite sötsugen så är det perfekt att ta en sväng förbi Laduree och köpa med sig en eller två macaroons. Choklad och pistache är mina personliga favoriter. 
71-72 Burlington Arcade,
London W1J 0QX
 
Fortnum & Mason:
181 Piccadilly,
London W1A 1ER
 
Häagen-Dasz:
Gillar du glass så måste du ta ett besök på Häagen-Dazs och hitta en favorit på deras glass-meny.
14 Leicester Square,
London WC2H 7NG
 
Paperchase:
Om du gillar små prylar, scrapbooking, att skriva, pyssla eller måla så kolla in Paperchase's stora butik på Tottenham Court Road med flera våningar och fantastiskt mycket fina saker!
213-215 Tottenham Court Rd,
London W1T 7PS
 
Hampstead Heath:
För picknick eller bara en promenad med en utsikt. Finns även Ponds här om man känner för ett dopp nu på sommaren.
 
Covent Garden:
Hela området är fantastiskt med sina restauranger, barer, teatrar, piazzan, dansshopar, ja listan kan göras lång.
 
Och till sist: Om du inte älskar att trängas med turister och alla andra knäppisar som orkar med Oxford Street på helgerna, men ändå vill shoppa loss - ett sort tips är att åka till någon as Westfield-galleriorna (Shepherd's Bush eller Stratford). Mycket lugnare, finns gott om restauranger och tillräckligt många (Europas största shoppinggalleria förresten) butiker för att hållas sysselsatt i många timmar.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress